Achtergrond foto

Jiu-Jitsu

Jiu-jitsu voor jong en oud voor wie wat extra's wilt.

In het Jiu-Jitsu leert men zich verdedigen tegen één of meerdere aanvallers, die al of niet gewapend zijn. Zelf gebruiken we enkel ons lichaam als wapen en is in principe alles toegestaan. De verdediging hoort wel in evenredigheid te zijn met de aanval.

Het Jiu-Jitsu behandelt verschillende aspecten, zoals bevrijden, ontwijken, afweren, klemmen, werpen, stoten, controleren, wurgen enz. Hierbij maken we efficiënt gebruik van "vitale punten". Deze zijn bij iedereen "vitaal", zodat de fysieke sterkte van de verdediger minder belangrijk is. Jiu-Jitsu gebruikt ook vaak de kracht van de aanvaller. Zo zien we dus dat kinderen en vrouwen zich eveneens efficiënt kunnen verdedigen tegen "sterkere" aanvallers. Jiu-Jitsu als sport beoogt ook de verbetering van de fysieke en mentale conditie. 

De weerbaarheid wordt verhoogd en het zelfvertrouwen groeit, wat zeer bevorderlijk is voor de zelfontplooiing. Tenslotte streven wij na, dat de trainingen plezierig worden aangepakt, wat de inzet verhoogt. De sportbeoefening is voornamelijk recreatief, maar gevorderden krijgen de mogelijkheid om ook aan competities deel te nemen.